Очільник МЗС Тайваню Джозеф Ву оголосив про додаткову допомогу Україні

Очільник МЗС Тайваню Джозеф Ву оголосив про збільшення фінансової допомоги Україні.

Про це в ефірі «5 каналу» розповіла очільниця Мережі захисту національних інтересів «АНТС» Ганна Гопко, яка нині знаходиться з робочим візитом у Тайбеї.

«57 млн доларів додатково для громад в Україні. Також анонсували нову стипендіальну програму, що допоможе більшій кількості українських студентів навчатися на Тайвані. Йшла мова і про обмін студентів, – сказала Ганна Гопко.

Очільниця «АНТС» також наголосила, що Тайвань володіє високими технологіями, має потужні системи ППО.

«Коли президент США Джо Байден сказав, що вони готові захищати Тайвань, то ми розуміємо на скільки стратегічно Тайвань володіє високими технологіями. Вони виготовляють напівпровідники, мають і свої системи ППО, і ракети. Я б дуже хотіла, щоб наша влада, яка завжди була китаєорієнтована, шукала у майбутньому тих партнерів, які є і ціннісно наші, і економічно можуть посилити  Україну, бо мають ті інновації, і ті технології, які потрібні, щоб виграти війну і на перспективу ставати лідером з виробництва зброї, чутливих технологій і т.д. Варто зазначити, що Тайвань уже допоміг українським містам: Харкову, Бучі та Києву».

Уряд цієї країни впровадив санкції проти російських компаній,  щоб вони не отримували доступи до чіпів.

«Ми мали чимало зустрічей. Уявіть, у них у парламентів 113 депутатів, з яких 40 – члени міжфракційної групи дружби «Україна-Тайвань». Вони всі  збирають допомогу для нашої країни, їх діти беруть участь в різних акціях та заходах на підтримку. Вони постійно задіяні, щоб допомогти Україні виграти війну. І не тільки з таких інтересів, що наша перемога – це їх перемога і гарантії, що Китай зробить для себе певні висновки, і не буде діяти так, як це вчинила росія проти України. Тайвань за духом такі, як ми. Вони за свободу, рівність, демократію. Зраз вони роблять все, щоб підготуватися до можливих атак. Вони розуміють, що загроза нападу з Китаю дуже висока. Тому їм цікавий наш досвід територіальної оборони, протидії дезінформації, надання тактичної медичної допомоги й т.д.».

Поділитись в соцмережах