250 наборів з медикаментами передано для збереження доступу до здоров’я

В рамках проєкту “Мережа сприяння відновлення доступу до здоров’я”, який реалізовується АНТС за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність» протягом липня сформовано та закуплено 250 набрів з медикаментами. Допомога надійшла до Донецької, Харківської, Одеської, Львівської, Полтавської областей.

“На основі попереднього досвіду обробки запитів щодо забезпечення медикаментів, в рамках гуманітарних проєктів, була сформована вибірка необхідних груп препаратів за призначенням: при серцево-судинних захворюваннях, алергічних реакціях, протизапальні та знеболювальні, протигрибкові та ранозагоювальні, при відхиленнях у роботі щитоподібної залози. Разом з фармацевтами ми узгодили склад кожного з 5 видів наборів, від регіональних партнерів зібрали потребу в наборах,  і розпочалася робота. Колектив аптеки працював дуже злагоджено та оперативно, адже ми всі знаємо як люди чекають на допомогу, на скільки це для них важливо. Для людей, які чекають – це можливість зберегти здоров’я та відчути турботу, для всіх нас – це можливість бути корисними, робити свій щоденний внесок у порятунок, відновлення та спільну на всіх Перемогу! Можливо у когось виникне запитання: “Чому допомога надавалася також для Львівської та Полтавської областей? Адже вони не так постраждали від війни і там працюють аптеки”. Це дійсно так, але є інша проблема, яку маємо враховувати. Ці області прийняли велику кількість внутрішньо переміщених осіб, люди покидали свої оселі часто без речей та грошей, лиш заради порятунку життя. І тепер, коли вони перебувають у безпеці, є інша проблема – брак коштів на лікарські засоби. Тож так, краплинка за краплинкою ми огортаємо турботою якомога більшу кількість людей, які опинилися у скрутному становищі. Немає малої чи великої допомоги, кожне врятоване життя, кожна втішена душа, яка відчула турботу – це велика цінність. Єднання і турбота – наша національна ідентичність!” – поділилася думками Антоніна Загроцька, менеджерка проєкту “Мережа сприяння відновлення доступу до здоров’я”.

Для того, щоб ця допомога була доставлена людям працювали: 

дбайливо зібрали медикаменти – колектив Аптеки №1, м. Львів;

забезпечили супровід/доставку медикаментів: ГО “Лісові ініціативи і суспільство”, ГО “Східне братерство”, ГО “Спадщина Бессарабії”, БФ Фонд розвитку громади «Паритет», БФ “Дар”, ГО “Наша українська справа”, ГО «Платформа сталого розвитку “ПЕРСПЕКТИВА”, БФ “Бібліотечна країна”, КНП”Авангардівська АЗПСМ” Авангардівської селищної ради.

Щира подяка за координацію: Нелі Василівні Бик, Дмитру Карабчуку, Ользі Даніловій, Ганні Старжевській, Юлії Слободянюк, Ксенії Печерській, Юлії Поповій, Лесі Горготі, Люсьєні Шум, Дар’ї Пліс.  

Мережа сприяння відновленню доступу до здоров’я вчергове ефективно спрацювала! Здоров’я це потужний ресурс для визначних звершень!

Разом ми переможемо!

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland.

Поділитись в соцмережах